Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10915
Назва: Роль та функції університетів в умовах розвитку інновацій та економічного зростання на основі знань
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: університет
функції університетів
дослідницькі університети
вища освіта
децентралізація управління
підприємницька освіта
соціальна роль університетів
Дата публікації: 23-тра-2019
Видавництво: Видавництво Львівської політехніки
Бібліографічний опис: Богашко О. Л. Роль та функції університетів в умовах розвитку інновацій та економічного зростання на основі знань / О. Л. Богашко // Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури», Львів 23–25 травня 2019 р. – Львів : Видавництво Львівської політехніки, 2019. – С. 273 – 274.
Серія/номер: УДК: 330.341.1:316.324.8] (063);
Короткий огляд (реферат): Актуальність ролі та функції університетів в умовах розвитку інновацій та економічного зростання на основі знань обумовлена системним, інтеграційним підходом до взаємозв’язків між науковою, освітньою та інноваційною діяльністю. Виходячи з курсу на автономію і підвищення відповідальності університетів, багато держав цілеспрямовано працюють над зміцненням їх іміджу як соціально значущих інститутів, що беруть участь в передачі знань. Університети забезпечують підтримку економіки знань, розвиваючи інфраструктуру комер- ціалізації (центри трансферу технологій, відділи зв’язків з промисловістю). Концепція «підприєм- ницького університету» служить основою для партнерства між державою, бізнесом і академічною сферою. Підприємництво повинно стати основним принципом організації університетів. Дотримання цієї моделі веде до зміни організаційних та управлінських механізмів, закріплюючи університети в статусі автономних і стратегічних інфраструктурних об’єктів інноваційної системи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/10915
ISBN: 978-966-941-340-6
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rol_ta_funktsii.pdf174,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.