Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11016
Назва: Концепція людського капіталу – науковий погляд на роль і місце людини в економічній системі
Автори: Богашко, Олександр Леонідович
Ключові слова: концепція людського капіталу
економіка
економічна теорія
працівник
людський потенціал
індекс розвитку людського потенціалу
Дата публікації: 1-лис-2013
Видавництво: Центр економічних досліджень та розвитку
Бібліографічний опис: Богашко О. Л. Концепція людського капіталу – науковий погляд на роль і місце людини в економічній системі / О. Л. Богашко // Соціально-економічний розвиток суспільства в контексті інтеграційних процесів: збірник тез наукових робіт учасників міжнародної науково-практичної конференції (м. Одеса, 1 – 2 листопада 2013 р.) / ГО „Центр економічних досліджень та розвитку”. У двох частинах. – О.: ЦЕДР, 2013. ч.1. – С. 59 – 62.
Серія/номер: УДК;331
Короткий огляд (реферат): Концепція людського капіталу базується на досягненнях інституціональної теорії, неокласичної теорії, неокейнсіанства та інших економічних теоріях. Її поява стала відповіддю економічної та суміжних з нею наук на затребуваність реальної економіки і життя. Виникла проблема поглибленого розуміння ролі людини і накопичених результатів її інтелектуальної діяльності на темпи і якість розвитку суспільства та економіки. Поштовхом до створення теорії людського капіталу стали статистичні дані зростання економік розвинених країн світу, які перевищували розрахунки, що базуються на врахуванні класичних чинників зростання. Таким чином, людський капітал – це категорія, що на сучасному етапі найповніше відображає наукові погляди на роль і місце людини в економічній системі. Основним у визначенні людського капіталу є поняття капіталу як „самозростаючої вартості”. Із цих позицій людина набирає функцій капіталу лише тоді, коли стає суб’єктом економічної діяльності, тобто коли починає працювати, а інвестиції – приносити прибуток”.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11016
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kontseptsiia_liudskoho.pdf339,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.