Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11199
Назва: Міграційна політика Європейського Союзу щодо країн Північної Африки.
Автори: Священко, Зінаїда Василівна
Ключові слова: Європейський Союз
криза
міграція
міграційна політика
Дата публікації: 2019
Видавництво: Європейські історичні студії : науковий журнал
Бібліографічний опис: Священко З. В. Міграційна політика Європейського Союзу щодо країн Північної Африки. Європейські історичні студії : науковий журнал. 2019. № 13. С. 67–83.
Серія/номер: УДК;32(4-6ЄС):94(6-17)
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено актуальним питанням міграційної політики Європейського союзу щодо країн Північної Африки. Адже інтенсивний міграційний рух, який має місце останнім часом в Європі, змусив ЄС виробити нову адекватну міграційну політику, яка була б здатна ефективно вирішувати сформовані у цій сфері проблеми. Досліджено причини та сучасний стан міграційних процесів. Виділено основні напрями та сфери регулювання міграційних процесів у Європейському союзі щодо країн Північної Африки. Зроблено висновки про те, що міграція в країнах ЄС відіграє особливу роль через старіння населення в європейських країнах і потреби в залученні робочої сили з третіх країн. Серед пріоритетних напрямів міграційної політики ЄС виділяються такі як управління кордоном і повернення нелегальних мігрантів на батьківщину, конвергенція практики держав-членів щодо зміцнення спільного європейського режиму надання притулку, розподіл обов’язків та забезпечення приймання біженців з подальшим їх розселенням серед країн – членів ЄС.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11199
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
European_Union_migration_policy_towards_North_African_countries..pdf652,04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.