Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11235
Назва: Специфіка створеного Богданом-Ігорем Антоничем міфосвіту
Автори: Гончарук, Валентина Анатоліївна
Міркамілов, Максим Сергійович
Ключові слова: Б.-І. Антонич
поезія Б.-І. Антонича
міфосвіт
міф
міфологізована реальність
язичницька міфологія
Дата публікації: 20-сер-2019
Видавництво: МЦНД
Бібліографічний опис: Гончарук В. А., Міркамілов М. С. Специфіка створеного Богданом-Ігорем Антоничем міфосвіту. Пріоритетні напрями наукових досліджень: Матеріали V Міжнародної науково-практичної конференції, м. Київ, 20–21 серпня 2019 року. К.: МЦНД, 2019. С. 54–55.
Короткий огляд (реферат): Витоки Антоничевого міфосвіту вбачаємо в органічній єдності поета з природою, відчуття ним себе як часточки безконечного світу (в його «осонценості» й «окриленості»). Міф розглядаємо як універсальну і всеохоплюючу модель, яка підпорядковує собі історичні факти і події, побутові деталі, топоніміку тощо, що не можуть розглядатися як вказівки на певні події чи місця, де вони відбувалися, а лише як складники цілісної системи. При такому погляді міняється співвідношення часово-просторових координат: стираються межі між далеким і близьким, минуле й майбутнє синхронізується у «всеохопному теперішньому часі», а назви міст і сіл переважно не означають конкретних реалій – усе це символізується, стає елементами універсальної моделі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11235
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Specy`fika stvorenogo Bogdanom-Igorem Antony`chem mifosv.PDF303,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.