Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11543
Назва: ОСОБЛИВОСТІ ЕПІСТОЛЯРНОЇ СПАДЩИНИ МИКОЛИ БАЖАНА
Автори: Поліщук, Леся Борисівна
Ключові слова: спадщина
листи
вірш
поезія
Поети-ровесники
видання
листування
народження ідеї
психологічний портрет
низка листів
Дата публікації: 27-вер-2019
Видавництво: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Поліщук Л. Б. Особливості епістолярної спадщини М. Бажана. Літературне краєзнавство у системі національно-патріотичного виховання студентів та учнів Уманщини: матеріали Регіонального науково-методичного семінару, 27 вересня 2019 року. Умань: ВПЦ «Візаві», 2019. 144 с.
Короткий огляд (реферат): Всебічно вивчити й глибоко зрозуміти діяльність і творчу спадщину М.Бажана можна тільки при комплексному дослідженні всієї джерельної бази, яка стосується його особистості, в тому числі й величезної епістолярної спадщини, котра розпорошена по різних архівах і її об’єм можна уявити лише приблизно. ІІросопографічна інформація, що міститься в приватному листуванні М.Бажана (тобто дані про нього як про людину: факти біографії, види діяльності, творчі плани та їх реалізація, світогляд, риси характеру, психологія, особисті якості, настрої, стан здоров’я, родинні зв’язки тощо), є невичерпною. У 1974 році Миколі Бажану було присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці на честь 70-ї річниці з дня народження. Ювілей поета відзначався у всесоюзному масштабі. Клуб «Україна» – видав до цієї дати двотомну збірку його віршів «Сонячні фонтани». До неї ввійшли ті твори, які раніше не публікувалися грузинською мовою. Переклади підготували члени клубу, а також відомі грузинські поети – Отар Чіладзе, Джансунг Чарквіані і Маріс Поухішвілі. Отримавши це видання, Микола Платонович, з властивою йому простотою і скромністю схвильовано написав секретареві клубу Нії Абесадзе: «Мене глибоко схвилював ваш лист. Та ні, не заслужив я такої уваги, такої турботи з боку грузинського народу, треба було зробити куди більше, тому й зараз, поки є якісь сили, треба пробувати хоч потрошку працювати на славу Грузії, на славу нашої дружби! От тільки б вистачило сили!» (18 листопада 1974 року)
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11543
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття.pdf301,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.