Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11592
Назва: Викладання іноземних мов у Нідерландах у контексті розвитку педагогічної освіти.
Автори: Колісніченко, Ангеліна Іванівна
Ключові слова: педагогічна освіта
методи викладання іноземних мов
підготовка вчителів
класична освіта
ефективність навчання
етапи освіти
методика навчання іноземної мови
іншомовна підготовка
Дата публікації: гру-2019
Видавництво: Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова
Бібліографічний опис: НАУКОВИЙ ЧАСОПИС НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ М. П. ДРАГОМАНОВА. Серія 5. Педагогічні науки: реалії та перспективи. – Випуск 70 : збірник наукових праць / М-во освіти і науки України, Нац. пед. ун-т імені М. П. Драгоманова. – Київ : Вид-во НПУ імені М. П. Драгоманова, 2019. – 310 с.
Серія/номер: УДК;37.016:811](492)
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена питанням функціонування та ефективності різних методів викладання іноземних мов на різних етапах становлення педагогічної освіти у Нідерландах. Визначено хронологічні рамки дослідження, які охоплюють чотири століття з шістнадцятого по двадцяте включно та мотиви і причини, які спонукали голландців до вивчення іноземних мов. Використовуючи метод критичного аналізу літературних джерел висвітлено історичний розвиток голландської педагогічної освіти, її етапи та рівні. Як результат, за допомогою методу вивчення та узагальнення педагогічного досвіду, зазначено праці голландських освітян, прибічників певних напрямків викладання іноземних мов, та проаналізовано їхній внесок у розвиток педагогічної освіти Нідерландів. Особливу увагу акцентовано на започаткуванні повноцінної педагогічної освіти, яка передбачає професійну підготовку вчителів в цілому та вчителів іноземних мов зокрема. У статті перераховано методи навчання іноземної мови, які набували популярності у певні періоди розвитку педагогічної освіти. Також зазначено хронологічні межі функціонування вказаних методів, та висвітлено питання ефективності кожного методу. Крім того, зазначено імена освітян, які представляли найпоширеніші течії у методиці викладання іноземної мови. Автор розглядає пріоритетність методичних практик у голландській освіті, їхнє практичне значення для ефективного вивчення іноземної мови. Проаналізовано вплив індивідуального та групового навчання на вибір методів навчання іноземної мови. Узагальнено та досліджено особливості викладання іноземних мов у Нідерландах, головні реформи, які вплинули на розвиток педагогічної освіти. Доведено, що єдиного методу, який може вважатися найефективнішим, не існує, тому вчителі іноземних мов обирають методи навчання відповідно до цілей навчання, форм та умов роботи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11592
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
НПУ Драгоманова_пед_№ 70_2019 м-сторінки-3-4,134-137.pdf589,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.