Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11622
Назва: Розвиток студентського самоврядування в Канаді 40-их – 50-их років
Автори: Підгаєцька, Анна Віталіївна
Ключові слова: Канада
студентське самоврядування
студентські організації
регулювання освітньої політики
Дата публікації: жов-2019
Видавництво: Черніг. нац. технол. ун-т
Бібліографічний опис: Підгаєцька А.В. Розвиток студентського самоврядування в Канаді 40-их – 50-их років. Конкурентоспроможність вищої освіти України в умовах інформаційного суспільства: збірник тез ІІ Міжнародної науково-практичної конференції (Чернігів, 11 жовтня 2019 рік). Чернігів, 2019. С. 48–51.
Короткий огляд (реферат): У Канаді питаннями регулювання освітньої політики, зокрема її фінансування (встановлення оплати навчання та суми фінансових виплат студентам) більше займається уряд провінції, ніж державний уряд. Відповідно студентські організації різних університетів у межах однієї провінції почали об’єднуватися з метою збільшити свій вплив на уряд провінції щодо вирішення питань студентської спільноти. Історію становлення студентських організацій національного рівня ми розглянемо з точки зору їх ідеології та прийняття законодавчих актів, що регулювали діяльність та кількість їх членів. Найбільше вплинули на створення студентських організацій та активізацію студентського самоврядування в Канаді зміни, що мали місце у повоєнний період після закінчення Другої світової війни: повернення додому солдатів – учасників війни, значно старших і меш терпимих до вимог і правил університету, котрих у великій кількості зараховували до вузів. Увагу студентських активістів Канади звернув Рух за Громадянські Права у Південній Америці (the Civil Rights Movement) за зрівняння чорношкірих і білошкірих громадян у правах у 1950-1960-х, що дав поштовх до розвитку політичної діяльності студентів, зокрема у боротьбі з соціальною нерівністю, расовою дискримінацією та несправедливістю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11622
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роз-к СС у Канаді 40-50-ті рр.pdf253,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.