Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11707
Назва: Модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи
Автори: Осадченко, Тетяна Михайлівна
Ключові слова: модель
моделювання
підготовка майбутнього вчителя
модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи
змістово-процесуальний блок
діагностувально-результативний блок
теоретико-методологічний блок
Дата публікації: 2019
Видавництво: Національний авіційний університет
Бібліографічний опис: Осадченко Т. Модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи. Вісник Національного авіаційного університету. Серія: Педагогіка. Психологія. Київ, 2019. Вип. 1(14). С. 83–90.
Серія/номер: УДК;378:373-051:613
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовуємо модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи у вигляді умовно розмежованих блоків, елементи яких забезпечують послідовність, взаємозалежність та комплексність досліджуваного процесу, а також можливість практичного конструювання і експериментальної перевірки. Мета статті – теоретично обґрунтувати модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи. Під час дослідження були використані такі методи: аналіз, синтез, порівняння, узагальнення наукової літератури з проблеми дослідження з метою з’ясування стану її наукової розробленості, визначення термінологічного апарату дослідження; моделювання для розробки моделі підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи. Теоретично обґрунтовано модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи, яка складається із трьох блоків: теоретико-методологічного, до його складу включено: мету діяльності та завдання, що її конкретизують; методологічні підходи та принципи успішної реалізації модельованого процесу; змістово-процесуального, який передбачає визначення етапів підготовки, ресурсу її забезпечення, форм та методів реалізації модельованого процесу; діагностувально-результативного, який відтворює структурні складові моделі, які надають можливість цілісно дослідити ефективність модельованого процесу підготовки майбутнього педагога, за допомогою визначеного та охарактеризованого результату досліджуваного аспекту підготовки та його діагностичного інструментарію дослідження. Обґрунтовано сутність поняття «модель підготовки майбутнього вчителя до створення здоров’язбережувального середовища початкової школи» – це цілісний образ досліджуваного процесу, що відтворює взаємопов’язані структурні компоненти підготовки, розробка яких дозволяє виокремити її внутрішню структуру, основу діагностування результату, систему чинників (педагогічних умов), що впливають на нього, процесуальне та ресурсне забезпечення удосконалення модельованого процесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11707
Розташовується у зібраннях:Факультет фізичного виховання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Осадченко Т.М._стаття.pdf367,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.