Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11893
Назва: Господарський механізм мікрорівневого стратегічного розвитку незалежного регіону
Автори: Ткачук, Ірина Григорівна
Мельничук, Юлія Миколаївна
Ключові слова: модель
фінансова незалежність
територіальна громада
економічна ефективність
Дата публікації: 2019
Видавництво: Івано-Франківськ
Бібліографічний опис: Ткачук І.Г., Мельничук Ю.М. Господарський механізм мікрорівневого стратегічного розвитку незалежного регіону. Актуальні проблеми розвитку регіону. Івано-Франківськ. 2019. Вип. 15., Т. 2., с. 140-147.
Серія/номер: УДК;332
Короткий огляд (реферат): Стаття «Господарський механізм мікрорівневого стратегічного розвитку незалежного регіону» спрямована на дослідження територіальних громад як основоположника створення незалежного регіону в Україні. Метою статті є дослідити базові положення механізму самоврядування і самофінансування об’єднаних територіальних громад, як передумови створення незалежного регіону. У роботі застосовувалась сукупність методів дослідження, що становить методологію аналізу та організації основних публікацій, законодавчих актів та законів, а саме методи узагальнення, порівняння, хронологізації, аналізу та узагальнення. У статті розглядається поняття «територіальне утворення», що дозволяє повноцінно осягнути значення територіальних громад в формуванні автономного регіону, ототожнюється значення територіальної власності. Результатами дослідження стали висновки, зроблені на основі дослідження наукової та законодавчої бази досліджень з даної проблематики, а також формування основних ознак незалежного регіону, що і утворило наукову новизну в сфері економічних досліджень. Практичну значущість наукового дослідження та його результатів становить модель господарського механізму. Домінантою моделі має стати концепція економічної рівноправності всіх суб’єктів і сторін власності. Саме така система господарських відносин між центром і регіоном вирівнює вихідні умови, що достатньо стимулює обидва суб’єкти відносин власності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11893
ISSN: 2313-8246
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття.pdf302,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.