Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11942
Назва: ВАРІЮВАННЯ МОВНОГО ГРАФІЧНОГО РЕСУРСУ В АНГЛІЙСЬКОМУ І ФРАНЦУЗЬКОМУ
Автори: Побережник, Ольга Валентинівна
Ключові слова: лінгвістичні особливості електронної комунікації.
електронний дискурс
альтернативних варіантів графічної передачі слів
електронне писемне мовлення.
стихійне творення нових нор правопису в електронному дискурсі,
лінгвістичний дискурс
Дата публікації: лис-2019
Видавництво: Кам'янець-Подільський, 2019
Бібліографічний опис: Побережник О.В. Варіювання мовного графічного ресурсу в англійському і французькому електронних дискурсах.Мова та мовлення: лінгвокультурологічний, комунікативний та дидактичний аспекти: Матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції.(20-21 листопада 2019 року ) С. 82-86. Кам'янець-Подільський університет імені Івана Огієнка, 2019.276 с.
Серія/номер: УДК 81(082) ББК 81я431 М 74;
Короткий огляд (реферат): У зв’язку зі стрімким поширенням інтернету та новими можливостями спілкування його користувачів на форумах, у чатах, при електронному листуванні у мовознавстві виник ще один напрямок досліджень, який виявляє лінгвістичні особливості електронної комунікації. Особливу зацікавленість науковців викликає питання стихійного творення нових норм правопису в електронному дискурсі, процес активного пошуку комунікантами альтернативних варіантів графічної передачі слів засвідчує актуальність обраної теми. У ході роботи ми виділили такі види графічних скорочень, які широко використовуються в АЕД та ФЕД: ініціальні графічні скорочення, консонантне письмо, скорочення складів, зміна складів та цілих слів омофонами, які збігаються з алфавітними назвами букв і кількісними числівниками. Джерелами графічних скорочень слугують мова ЗМІ та реклами, а також творчість користувачів чатів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/11942
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Var_movnogo_graph_resursu.pdf130,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.