Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12084
Назва: | Економічна доступність продуктів харчування – ключова умова продовольчої безпеки |
Автори: | Фицик, Лариса Анатоліївна Мудрак, Руслан |
Ключові слова: | продовольча безпека економічна доступність бідність голод порогове значення міжнародний досвід |
Дата публікації: | 2017 |
Видавництво: | Інститут трансформації суспільства |
Бібліографічний опис: | Мудрак Р. П. Економічна доступність продуктів харчування – ключова умова продовольчої безпеки / Мудрак Р. П., Цимбалюк Ю. А., Фицик Л. А (Україна), Пуах Ч. Х. (Малайзія) // Економічний часопис – XXI. (Категорія А, Scopus). – 2017. – №168 (11–12). – С. 53–56. |
Серія/номер: | УДК;338.439 |
Короткий огляд (реферат): | У статті досліджено економічну доступність продуктів харчування як головний індикатор продовольчої безпеки. Стверджується, що надмірні витрати незаможних українських домогосподарств на придбання продовольства є очевидною ознакою того, що вони перебувають в стані продовольчої небезпеки. На основі порівняльного аналізу практичного досвіду продовольчого забезпечення населення та методики визначення порогового значення економічної доступності продовольства в інших країнах і міжнародних організаціях робиться висновок про те, що нормативне граничне (порогове) значення українського індикатора «економічна доступність продуктів» на рівні 60% є необґрунтовано завищене. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12084 |
ISSN: | 1728-6220 (Print) 1728-6239 (Online) |
Розташовується у зібраннях: | Історичний факультет |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ekonomichna_dostupnist_produktiv_kharchuvannia–kliuchova_umova_prodovolchoi_bezpeky.pdf | 925,21 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.