Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12147
Назва: | Основні складники культурологічної компетентності студентів закладів вищої освіти |
Автори: | Гончарук, Валентина Анатоліївна Гончарук, Віталій Володимирович |
Ключові слова: | культурологічна компетентність заклад вищої освіти студенти складники етнокультурні відмінності етнічна ідентифікація |
Дата публікації: | 6-лют-2020 |
Бібліографічний опис: | Гончарук В. А., Гончарук В. В. Основні складники культурологічної компетентності студентів закладів вищої освіти. Інтеграція освіти, науки та бізнесу в сучасному середовищі: зимові диспути: тези доп. I Міжн. наук.-практ. інтернет-конференції, 6–7 лютого 2020 р. Дніпро, 2020. Т. 1. С. 303–308. |
Короткий огляд (реферат): | Радикальні соціально-економічні перетворення в українському суспільстві, що відбуваються останнім часом, активізація міжнародних зв’язків, зміна ролі людей у системі виробничих і суспільних відносин актуалізують потребу у висококультурному фахівцеві. Відтак відбувається зміна пріоритетів, посилюється культуроутворювальна роль освіти, виникає потреба у вчителеві, який володіє загальнокультурною (культурологічною) компетентністю. Визначальними складниками культурологічної компетентності можна вважати здатність володіти на високому рівні рідною мовою; горде відчуття приналежності до свого етносу (етнічна ідентифікація); усвідомлення особливостей ментальності, характеру й психології свого етносу, обумовлені природним середовищем, в якому він проживає; визначення культурних відмінностей свого етносу від культур інших етносів. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12147 |
Розташовується у зібраннях: | Факультет філології та журналістики |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Osnovni skladny`ky` kul`turologichnoyi kompetentnosti studentiv zakladiv vy`shhoyi osvity`.PDF | 309,4 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.