Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12261
Назва: Соціально-педагогічна та благодійна діяльність Марії Вікторівни Лучицької в кінці XІХ – на початку XХ століття
Автори: Матрос, Ольга Олександрівна
Ключові слова: М.Лучицька
благодійна діяльність
Вищі жіночі курси
Денний притулок для дітей
Дата публікації: гру-2017
Видавництво: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Матрос О.О. Соціально-педагогічна та благодійна діяльність Марії Вікторівни Лучицької в кінці XІХ – на початку XХ століття / О. О. Матрос // Проблеми соціального виховання в педагогічній теорії і практиці України (20-ті – середина 30-тих років ХХ століття) : колективна монографія / авт. кол.: І.В. Албул, Н.М. Коляда, О.О. Кравченко та ін. – Умань : ВПЦ «Візаві», 2017. – 406 с.
Короткий огляд (реферат): У статті описана соціально-педагогічна та благодійна діяльність Марії Вікторівни Лучицької в кінці XIХ – на початку XX століття. Охарактеризована діяльність М. Лучицької, яка тісно пов’язана з культурно-освітньою та громадсько-благодійною, адже Марія Вікторівна активно сприяла благодійним організаціям Києва та інших міст з метою допомоги незаможним студентам, дітям робітників, сиротам і поліпшення побуту робітничого класу в Києві й інших містах, виконувала обов’язки завідуючої у недільній школі в Павловському Денному притулку і викладачкою в одній із груп, була членом Розпорядчого комітету при Вищих жіночих курсах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12261
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Матрос О.О..pdf611,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.