Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12601
Назва: Етнографія України : курс лекцій
Автори: Дудник, Олена Володимирівна
Ключові слова: Етнографія України, народ, етногенез, етнографічна група, етнос
Дата публікації: 2019
Видавництво: Умань - ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Етнографія України : курс лекцій : навч. посібник / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; укладач О. В. Дудник. – Умань : Візаві, 2019. – 148 с.
Серія/номер: УДК;39(=161.2)(075.8)
Короткий огляд (реферат): Притаманна кожному етносові духовна сутність, відмінні порівняно з сусідніми й іншими народами етнічні риси можуть бути пізнані лише через вивчення традиційної культури в її історичному розвитку. З-поміж гуманітарних дисциплін важливе місце належить етнографії – науці про побут, традиційну матеріальну та духовну культуру народів, їхнє походження (етногенез). Об'єктом дослідження етнографії є етнос, як в структурних, так і в функціональних формах його прояви, предметом – всі сфери, які пов'язані з явищем етнічності. Методи дослідження етнографічної науки відповідають структурі методів будь-якої науки, спрямованих на об'єкт пізнання. В цілому, це сукупність дослідницьких прийомів, яка дозволяє отримати з наявного знання, нове. Розвиваючись майже впродовж двох століть, вона сформувалася як самостійна галузь, без якої не можна по-справжньому пізнати свій народ, інші народи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12601
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дудник О. В. посібник.pdf3,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.