Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12952
Назва: Вплив ЗМІ на формування сучасних політичних міфів.
Автори: Максимчук, Олена Вікторівна
Шачковська, Любов Сергіївна
Ключові слова: мас медіа
вплив
міф
формування
Дата публікації: 2020
Видавництво: Видавничий дім "Гельветика"
Бібліографічний опис: Максимчук О. В. Шачковська Л. С. Вплив ЗМІ на формування сучасних політичних міфів. Регіональні студії.2020. № 21. С.77-82.
Серія/номер: УДК;316
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано вплив засобів масової інформації на формування сучасних політичних міфів. Зазначено, що інформаційні засоби масової інформації, у свою чергу, в умовах загальної нестабільності та зростаючої міжнародної та геополітичної конкуренції, використовуються владою як потужний інструмент політичного впливу і, таким чином, виконують не інформаційну, а ідеологічну функцію. Поєднання цих двох фундаментальних процесів призводить до загальної ірраціоналізації політики та створює надзвичайно сприятливі умови для контролю над політичною свідомістю та поведінкою мас за допомогою технологій політичного міфотворення. Розкрито сутність співвідношення категорії міфу і засобів масової інформації у соціально-політичній площині. Акцентовано увагу на особливостях творення сучасних політичних міфів шляхом тотальної експансії мас-медіа у сферу не лише суспільної свідомості, але й способу сучасного буття соціумів загалом, владних відносин зокрема.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12952
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МакстимчукШач.pdf456,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.