Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12954
Назва: Культурно-просвітницька діяльність Уманського земства у висвітленні газети «Киевлянин»
Інші назви: Cultural and educational activities of Uman district council represented in the newspaper “Kievlianin”
Автори: Кузнець, Тетяна Володимирівна
Скус, Ольга Володимирівна
Ключові слова: газета «Киевлянин»
земства на Правобережній Україні
Уманський повіт
місцеве самоврядування
культурно-просвітницька земська робота
Уманське земство
Дата публікації: 2020
Видавництво: Національний технічний університет України „Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського”
Бібліографічний опис: Кузнець Т. В., Скус О. В. Культурно-просвітницька діяльність Уманського земства у висвітленні газети «Киевлянин». Сторінки історії. Збірник наукових праць. Київ, 2020. № 50. С. 50-63.
Серія/номер: УДК;94(477.25)
Короткий огляд (реферат): У статті систематизовані та досліджуються публікації газети «Киевлянин», найпоширенішої на всій території Південно-Західного краю Російської імперії в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст., про культурно-просвітницьку діяльність повітового земства одного з найбільших повітів Київської губ. — Уманського. Систематизовано інформацію про Уманське земство переконливо свідчить про широкий спектр діяльності земських установ, а це вмотивовано переконує, що тільки органи місцевого самоврядування можуть відстоювати інтереси регіону та успішно виконувати нагальні соціально-економічні та культурні завдання. Деталізація діяльності місцевого самоврядування на рівні мікроісторії засвідчує переваги його діяльності порівняно з державним управлінням у вирішенні конкретних регіональних проблем. І саме газетні публікації про діяльність земства, систематизовані за проблемно-хронологічним принципом, дають можливість для такої деталізації. Тим більше, що публікації «Киевлянина» про діяльність земств не були предметом комплексного дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/12954
ISSN: 2307-5244
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.