Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13018
Назва: Професійна компетентність фахівця із соціальної роботи на підприємстві
Автори: Моргай, Лілія Анатоліївна
Ключові слова: соціальної роботи на підприємстві
альтруїстична мотивація
професійна компетнтність
соціальні послуги
фахівець із соціальної роботи на підприємстві
професіоналізм
морально-ділові якості
повна вища освіта
Дата публікації: 15-жов-2020
Видавництво: Всеукраїнської науково-практичної конференції. (15 жовтня 2020), Умань
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Професійна компетентність фахівця із соціальної роботи на підприємстві. Актуальні проблеми проблеми підготовки фахівців соціальної сфери: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. (15 жовтня 2020), Умань. С. 142-145.
Короткий огляд (реферат): У роботі описана професійна діяльність соціального працівника, який працює на підприємстві. Професіоналізм конкретного працівника є результатом його самореалізації в ході тривалого процесу професійного становлення, для якого характерні індивідуальна своєрідність й унікальність умов протікання. Головним внутрішнім стимулом праці в соціальній сфері є альтруїстична мотивація – бажання фахівців із соціальної роботи на підприємстві приносити користь своїм клієнтам і суспільству. Також до значимих внутрішніх стимулів відносять можливість постійного прояву самостійності, ініціативи і творчості в роботі. До зовнішніх стимулів належить суспільне визнання важливості професії соціального працівника, усвідомлення необхідності її здійснення для підвищення соціального здоров'я і благополуччя громадян, прояв поваги з боку оточуючих. Професія соціального працівника спрямована на соціальну сферу, тому необхідною умовою для вибору цієї професії є соціальна спрямованість особистості, наявність відповідних соціальних якостей: гуманізму, доброзичливості, справедливості, відповідальності, терпеливості, врівноваженості, готовності стати на захист клієнта, прийти на допомогу, підтримати. Основою професійної діяльності соціального працівника є компетентність і професіоналізм. Компетентність – означає відповідність рівня знань і умінь змісту виконуваних посадових обов'язків, а також уміння досягати мети. Компетентність забезпечується базовою освітою, самоосвітою у процесі практичної діяльності, вивченням досвіду, підвищенням кваліфікації на курсах, семінарах. Професіоналізм – це поєднання знань, умінь, досвіду, прийняття правильних рішень.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13018
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Моргай Л., тези, 2020.pdf297,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.