Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13200
Назва: Художнє змалювання історичних подій у романі Генрика Сенкевича "Вогнем і мечем".
Автори: Лукіна, Лія Русланівна
Ключові слова: Генрик Сенкевич
історичний роман
польська література
історизм
Річ Посполита
Богдан Хмельницький
козаки
Дата публікації: 21-лис-2018
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Лукіна Л. Р. Художнє змалювання історичних подій у романі Генрика Сенкевича «Вогнем і мечем» / Л. Р. Лукіна // Слов’янська філологія: історія, сьогодення, перспективи: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції / відповідальна за випуск Л. Ю. Ріднева; [редкол. Зелінська О. Ю., Коваль В. О., Осіпчук Г. В., та ін.] – Умань: Візаві, 2018. – С. 94–98.
Короткий огляд (реферат): Генрик Сенкевич (1846-1916) – один із найпопулярніших польських письменників-класиків. У кращих своїх творах він виступав як основоположник реалізму, а його художнє слово відіграло велику роль у розвитку польської літератури. Перший історичний роман Г.Сенкевича „Вогнем і мечем” (друкувався в періодиці у 1883-1884 рр.) став новаторським у жанровому плані, однак контроверсійним у трактуванні історичних подій. Роман «Вогнем і мечем» став одним із найбільш читабельних творів польської літератури у кінці ХІХ – на початку ХХ століття. Саме він формував уявлення поляків про Хмельниччину й непрості події на теренах Речі Посполитої в середині та другій половині XVII ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13200
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Генрик Сенкевич стаття.pdf323,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.