Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13317
Назва: «Хоровое и регентское дело» про церковно-співочу діяльність на українських землях (початок ХХ століття)
Автори: Перепелюк, Ольга Максимівна
Ключові слова: початок ХХ століття
регент
церковний хор
«Хоровое и регентское дело»
музична освіта
Дата публікації: 2019
Видавництво: «Гілея»
Бібліографічний опис: Перепелюк О. М. «Хоровое и регентское дело» про церковно-співочу діяльність на українських землях (початок ХХ століття). Гілея: науковий вісник. 2019. Вип. 147 (№ 8).Ч. 1, Історичні науки. С. 99–104.
Серія/номер: УДК;54(092)
Короткий огляд (реферат): Межа ХІХ – ХХ століть характеризується стрімким розвитком духовної музичної культури та пов’язаними з нею наукових досліджень. Крім того це період змін та переосмислення у сфері регентсько-співочої освіти та концертно-хорового життя; розквіту теоретичної думки та спроб її практичної реалізації. У той час на сторінках музичних журналів, газет з’являється велика кількість спеціальних досліджень – музиканти висловлюють свої наукові погляди, дискутують з питань історичного шляху та сучасного стану духовної музики і розвитку церковних хорів. На сторінках журналу «Хоровое и регентское дело» можна знайти відображення історичних перетворень в церковно-хоровій галузі, тому метою даної статті є проаналізувати публікації журналу, що пов’язані з діяльністю церковних хорів, регентів та становищем музичної освіти в Україні. У даній статті подано коротку історію створення журналу «Хоровое и регентское дело», проаналізовано публікації, що містять інформацію про діяльність церковних хорів на українських територіях, становище регентів, рівень освіти та реформи церковно-співочої діяльності за допомогою загальноісторичних наукових методів: компіляції, типологізації та класифікації. Висновки. Журнал «Хоровое и регентское дело» є цінним історичним джерелом у дослідженні повсякдення регентів, хористів та духовної музичної освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13317
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гілея2019.pdf3,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.