Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13363
Назва: Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики.
Автори: Пономарьова, Оксана Андріївна
Ключові слова: фразеологічна одиниця
паремія
сільськогосподарська професія
структурно-семантичні особливості
оцінні характеристики
внутрішньофразеологічний контекст
Дата публікації: 2020
Видавництво: Київ: Гельветика
Бібліографічний опис: Пономарьова О. А. Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Київ: Гельветика, 2020. Том 31 (70). № 2. С. 34–40.
Серія/номер: УДК;811.111'373.237
Короткий огляд (реферат): У статті наведені результати комплексного дослідження українських, англійських та німецьких фразеологічних одиниць, передусім ідіом та паремій з компонентами на позначення сільськогосподарських професій та занять. Корпус дослідження сформовано з використанням методу суцільної вибірки з тлумачних, фразеологічних, етимологічних, лінгвокраїнознавчих словників та довідників. У статті проаналізовано структурні, семантичні та стилістичні особливості відповідних фразем, здійснено міжмовний порівняльний аналіз, приділяючи особливу увагу як ролі цих компонентів у формуванні ідіоматичних значень, так і тому, як ці останні відображають традиційні етнолінгвістичні поняття і стереотипи сільськогосподарських професій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13363
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Phrazeologichni_odynytsi_z_komponentamy.pdfПономарьова О. А. Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Київ: Гельветика, 2020. Том 31 (70). № 2. С. 34–40.515,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.