Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13363
Title: Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики.
Authors: Пономарьова, Оксана Андріївна
Keywords: фразеологічна одиниця
паремія
сільськогосподарська професія
структурно-семантичні особливості
оцінні характеристики
внутрішньофразеологічний контекст
Issue Date: 2020
Publisher: Київ: Гельветика
Citation: Пономарьова О. А. Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Київ: Гельветика, 2020. Том 31 (70). № 2. С. 34–40.
Series/Report no.: УДК;811.111'373.237
Abstract: У статті наведені результати комплексного дослідження українських, англійських та німецьких фразеологічних одиниць, передусім ідіом та паремій з компонентами на позначення сільськогосподарських професій та занять. Корпус дослідження сформовано з використанням методу суцільної вибірки з тлумачних, фразеологічних, етимологічних, лінгвокраїнознавчих словників та довідників. У статті проаналізовано структурні, семантичні та стилістичні особливості відповідних фразем, здійснено міжмовний порівняльний аналіз, приділяючи особливу увагу як ролі цих компонентів у формуванні ідіоматичних значень, так і тому, як ці останні відображають традиційні етнолінгвістичні поняття і стереотипи сільськогосподарських професій.
URI: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13363
Appears in Collections:Факультет іноземних мов

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Phrazeologichni_odynytsi_z_komponentamy.pdfПономарьова О. А. Фразеологічні одиниці з компонентами на позначення сільськогосподарських професій: структурно-семантичні та оцінні характеристики. Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Соціальні комунікації. Київ: Гельветика, 2020. Том 31 (70). № 2. С. 34–40.515,47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.