Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13414
Назва: Стилістичні аспекти формування мовної особистості старшокласника у процесі вивчення мови
Автори: Кучеренко, Ірина Анатоліївна
Мамчур, Євген Анатолійович
Ключові слова: стилістика
стилістичні вміння
старшокласник
типи мовлення
розповідь
опис
роздум
стилістичні вправи
Дата публікації: 2020
Видавництво: Умань ВПЦ «Візаві» 2020
Бібліографічний опис: Кучеренко І. Стилістичні аспекти формування мовної особистості старшокласника у процесі вивчення мови / І.А. Кучеренко, Є.А. Мамчур // Теорія і практика підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури : збірник наукових і навально-методичних матеріалів. Умань : ВПЦ «Візаві», 2020. С. 66−71.
Короткий огляд (реферат): Компетентнісна спрямованість сучасної мовної освіти спрямовує вчителя-словесника змінити стратегію й тактику підготовки та проведення уроку мови з чітко визначеною метою – сформувати компетентного мовця, розвинути комунікативну компетентність учня, його здатність доцільно й ефективно спілкуватися в різних ситуаціях спілкування і сферах суспільного життя. У зв’язку з цим важливим є стилістичний аспект мовної підготовки старшокласника. Стилістичне спрямування навчання української мови в сучасній школі дедалі має набути більшої ваги, проводитися систематично і цілеспрямовано, на текстовій основі, з урахуванням компетентнісного, комунікативно-діяльнісного, функційно-стилістичного, особисто орієнтованого підходів до навчання.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13414
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кучеренко Стилістичні аспекти.pdf147,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.