Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13773
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБлагополучна, Анастасія Геннадіївна-
dc.contributor.authorЛяховська, Неля Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-09-16T05:29:08Z-
dc.date.available2021-09-16T05:29:08Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationБлагополучна А. Г., Ляховська Н. О. Ефективність попереднього оброблення ягід суниці розчином хітозану за холодильного зберігання в модифікованому газовому середовищі // Вісник Уманського національного університету садівництва. Умань, 2020. № 2. С. 62 – 65.uk_UA
dc.identifier.issn2310-0478-
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13773-
dc.description.abstractСуниця садова (Fragaria ananassa) відноситься до ягідних культур з коротким терміном зберігання. Для подовження терміну її зберігання використовують безліч технологій. Однією із сучасних технологій є застосування попереднього оброблення ягід розчинами полісахаридів перед холодильним зберіганням. Така обробка дає можливість зменшити втрати маси та покращити загальні показники якості ягід шляхом утворення на їх поверхні плівки, яка виконує роль захисного бар’єру. Метою даної роботи було дослідити ефективність попереднього оброблення ягід суниці хітозаном під час зберігання її в холодильній камері з використанням модифікованої газової атмосфери. Для досягнення мети ягоди суниці обробляли 0,05 %; 0,2 %; 0,5 % - ми водними розчинами низькомолекулярного хітозану і зберігали у холодильній камері за t 0…2 °С з використанням поліетиленових пакетів товщиною 30 мікрон. Ягоди без обробки використовували як контроль. Всі експериментальні дослідження виконувались в триразовому повторенні. За результатами досліджень встановлено, що втрата маси оброблених ягід була на 0,5 – 6,2 % меншою від контролю. Масова частка цукрів наприкінці зберігання в оброблених ягодах становила (2,2–2,6 %), що у 0,2–0,6 рази більше за показники в контролі. Вміст етилового спирту зафіксований у всіх зразках. У контрольному варіанті він становив 0,87 %, а у зразках обробкою коливався в межах 0,57–0,8 % За результатами дегустації найкращі показники були у зразку з концентрацією обробки 0,5 % Попередня обробка ягід суниці водними розчинами низькомолекулярного хітозану має позитивний вплив на якість ягід суниці та може бути застосована як ефективний засіб в технології зберігання ягід.uk_UA
dc.publisherУмань: ВПЦ «Візаві»uk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК;664.8.037.1-
dc.subjectсуницяuk_UA
dc.subjectхітозанuk_UA
dc.subjectпіслязбиральна обробкаuk_UA
dc.subjectмодифіковане середовищеuk_UA
dc.subjectзберіганняuk_UA
dc.titleEFFICIENCY OF PRETREATMENT OF STRAWBERRIES WITH CHITOSAN SOLUTIONS DURING COLD STORAGE IN A MODIFIED GAS ATMOSPHEREuk_UA
dc.title.alternativeЕФЕКТИВНІСТЬ ПОПЕРЕДНЬОГО ОБРОБЛЕННЯ ЯГІД СУНИЦІ РОЗЧИНОМ ХІТОЗАНУ ЗА ХОЛОДИЛЬНОГО ЗБЕРІГАННЯ В МОДИФІКОВАНОМУ ГАЗОВОМУ СЕРЕДОВИЩІuk_UA
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.