Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13835
Назва: Постать генерала О. О. Загродського: за матеріалами мемуарної літератури
Автори: Рогожа, Марія Миколаївна
Ключові слова: Захродський
особистість
вибір
служба
УНР
Дата публікації: 26-чер-2020
Видавництво: Науково-дослідний центр «Лукомор’є»
Бібліографічний опис: Рогожа М. М. Постать генерала О. О. Загродського: за матеріалами мемуарної літератури. Емінак: науковий щоквартальник. №2 (30) (квітень-червень). Київ-Миколаїв. 2020. С. 97‒105.
Серія/номер: УДК;94 (477) «1917-1920/21» : 82-94 : [92 : 355.081]
DOI;https://doi.org/10.33782/eminak2020.2(30).410
Короткий огляд (реферат): Актуальність дослідження особистості Захродського як воїна зумовлена ​​насамперед відсутністю окремого дослідження, що аналізує його життєвий шлях у контексті проходження військової служби у важкий період військово -політичної боротьби за незалежність України. Крім того, це відповідає сучасній тенденції сучасної історичної науки України - переходу від вивчення історії подій до вивчення особистостей, які зробили значний внесок у розвиток суспільства та різноманітність його існування. Таким чином, мета статті-простежити через особу О. О. Захродського процес формування особистості професійного воїна на тлі національно-визвольних змагань 1917-1921 років у їх різноманітності, труднощах повсякденного життя, зокрема , успіхи та невдачі боротьби, що вийшли далеко за межі досліджуваного періоду. Мета реалізується шляхом виконання завдань, включаючи послідовне вивчення життєвого шляху Загродського, переповненого щоденним відчуттям напруги через бойову обстановку, а також аналіз його професійної діяльності та процесу становлення командира. Щоденний контроль над великою військовою частиною, прийняття та аналіз рішень відкрили різні аспекти особистості Загродського як солдата для розуміння та аналізу. На закінчення слід зазначити, що розуміння всіх аспектів його особистості стало результатом вивчення великої кількості та різноманітності думок та суджень у масиві спогадів. Кількісно багатий різними фактами про Захродського як воїна, інформаційний масив значно збагатив простір знань періоду національно -визвольних змагань, і не лише стосовно керівника Збірної групи сил Волині генерала О. О. Загродського. З точки зору перспектив, огляд вивченої мемуарної літератури виявив певні інформаційні прогалини, які в майбутньому потребують заповнення подальшими дослідженнями. Йдеться про умови та процес інтернування інтернату військових частин Армії УНР на території Польщі, організацію їх внутрішнього життя, закінчення періоду інтернування та загробне життя рядових солдатів та офіцерів Армії УНР. Йдеться також про Волинську композиційну групу (після інтернування вона була реорганізована в Окрему Волинську дивізію), матеріали про яку зберігаються у Центральному державному архіві України (фонди 2282, 3238).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://www.eminak.net.ua/index.php/eminak/article/view/410
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13835
ISSN: 1998-4634
2708-0226
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
51-24-PB (1).pdf2,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.