Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13870
Назва: АНАЛІЗ ЗМІСТУ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ОСВІТИ У СУЧАСНІЙ СЕРЕДНІЙ ШКОЛІ США
Інші назви: THE ANALYSIS OF CONTENT OF ENTREPRENEURIAL EDUCATION IN MODERN SECONDARY SCHOOL OF USA
Автори: Сліпенко, Вікторія Олександрівна
Ключові слова: підприємницька компетентність
учні
заклад загальної середньої освіти
підприємливість
Дата публікації: 12-лют-2021
Видавництво: Рівненський інститут післядипломної освіти
Бібліографічний опис: Сліпенко В. О. Аналіз змісту підприємницької освіти у сучасній середній школі США. Нова педагогічна думка. Рівне, 2021. Т. 105, № 1. С. 8–11.
Серія/номер: УДК;37-053.5(73)
Короткий огляд (реферат): Розвиток підприємницької компетентності – нове педагогічне явище сучасної середньої освіти. Підприємництво є ключовим рушієм економіки і успішне процвітання країни та значна кількість нових робочих місць створюється малими і великими підприємствами, започаткованими підприємцями. Очевидно, що формування підприємницької компетентності учнівської молоді на початку третього тисячоліття стало необхідною складовою закладів середньої освіти закордоном, зокрема в Сполучених Штатах Америки, лідера щодо започаткування підприємств. У статті на основі аналізу наукових джерел розкрито зміст підприємницької освіти у середніх навчальних закладах США, що передбачає достатню кількість розроблених стандартів (зокрема, Національні стандарти бізнес-освіти» та «Національні стандарти фінансової грамотності» для середніх шкіл США), навчальних програм (з історії та суспільствознавства, що містить економічну змістову лінію), курсів («Підприємницька діяльність»), підручників («Підприємець: дитячі книги про дітей-підприємців»), які висвітлюють змістову складову досліджуваного феномену. Наголошується, що у процесі розробки чи вдосконалення наявних навчальних програм для закладів середньої освіти США із розвитку підприємницької компетентності учнів, зазначені стандарти безсумнівно адаптують до суспільних потреб і особливостей політики кожного штату.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13870
ISSN: 2520-6427
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Сліпенко_АналізЗмістуПО.pdf339,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.