Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13917
Назва: Типи інтертекстів у художньому творі
Автори: Паладьєва, Алла Федорівна
Кравченко, Віолета Юріївна
Ключові слова: інтертекст
художній твір
типи інтертекстів
інтертекстуальність
літературознавство
імпліцитний смисл
Дата публікації: 19-бер-2021
Видавництво: Умань: ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Паладьєва А. Ф.‚ Кравченко В. Ю. Типи інтертекстів у художньому творі. Сучасні філологічні дослідження: традиції та інновації: матеріали ІІІ Всеукраїнської студентської науково-практичної Інтернет-конференції (Умань, 19 березня 2021 р.). Умань: Візаві, 2021. С. 171–175.
Серія/номер: УДК;37 (082)
Короткий огляд (реферат): Тенденція сучасної лінгвістики до проведення комплексних досліджень зумовлює величезну зацікавленість до досліджень інтертекстуальності. Існуючи як універсальна текстова категорія та водночас основний принцип сучасної культури постмодернізму, інтертекстуальність при цьому все ще не отримала повного та не суперечного висвітлення у роботах лінгвістів. До недавнього часу численні дослідження, присвячені інтертекстуальності, проводилися, в основному, у річищі літературознавства. Попри загально філологічний підхід, у цих роботах містяться справедливі положення про те, що інтертекстуальність є обов’язковою умовою існування тексту, котрий розглядається як система генерації смислу, що активується в ході його включення до вертикального контексту літературної традиції, жанрових конвенцій тощо. Дослідники відзначають, що текст існує остільки, оскільки він опосередкований читаючим суб’єктом та відкритий для взаємодій з іншими текстами; текст не є стабільним, а його смисл мало залежить від волі автора; текст поліфонічний, у ньому звучить нескінченна кількість голосів персонажів та авторів, кожен з яких презентує свій дискурс.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13917
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Кравченко В.Ю..pdf1,22 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.