Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13944
Назва: ЗАПОЗИЧЕННЯ АНГЛІЙСЬКИХ ТЕРМІНІВ У НІМЕЦЬКУ МОВУ
Автори: Авчіннікова, Галина Дмитрівна
Ставчук, Наталія Василівна
Ключові слова: запозичення англіцизмів
взаємодія мов
німецька мова
англійські терміни
словниковий склад
активізація процесу запозичень
вплив пандемії
вплив екологічної та гендерної політики
Дата публікації: 20-лип-2020
Видавництво: КНУ імені Тараса Шевченка
Бібліографічний опис: Авчіннікова Г. Д., Ставчук Н. В. Англійські запозичення в сучасній німецькій мові. STUDIA LINGUISTICA. Вип. 17. К.: КНУ імені Тараса Шевченка, 2020. С. 9-20.
Серія/номер: УДК;811.112.2'373:811.111
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано та охарактеризовано явище запозичення слів у німецьку мову з англійської. Метою статті є з’ясування причин і наслідків цього процесу. Досліджено особливості останніх запозичень з урахуванням впливу пандемії короновірусу, проблем гендерної нерівності, екологічних, політичних та інших суспільних ситуацій. Ці фактори додаються до науково-технічного прогресу, збільшення об’єму інформаційного потоку та потреби передавати інформацію якомога швидше по всій планеті, тенденції до лаконічності й водночас точності. Охарактеризовано словники Дуден (Duden) як джерело відображення сучасної німецької мови. В результаті дослідження з’ясовано, що на початку ХХІ століття, зокрема в 2020 році, процес запозичення лексики в німецьку мову з англійської є найінтенсивнішим за увесь період запозичень. З динамічним розвитком явищ глобалізації, інтернаціоналізації та посиленням за англійською мовою статусу міжнародної та інших причин такі запозичення є неминучими й прогнозовано надалі буде продовжуватися ще більше вживання англійських слів у німецькій мові. З’ясовано підстави для занепокоєння з цього приводу німецькими філологами та політиками, а також приділено увагу тим заходам, які зможуть мінімізувати це явище.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13944
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
ZAPOZYCHENNYA ANHLIYSʹKYKH TERMINIV U NIMETSʹKU MOVU.pdf394,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.