Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13994
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБлагополучна, Анастасія Геннадіївна-
dc.contributor.authorЛяховська, Неля Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-10-01T07:10:52Z-
dc.date.available2021-10-01T07:10:52Z-
dc.date.issued2020-06-15-
dc.identifier.citationБлагополучна А. Г., Ляховська Н. О. Application of chitosan preliminary treatment to preserve quality of strawberries. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція «Сучасні проблеми біології». Умань, 2020. С. 5-6.uk_UA
dc.identifier.urihttps://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/13994-
dc.description.abstractStrawberry (Fragaria × ananassa ) is a highly appreciated worldwide not only for its unique taste and distinct flavor, but also for its health benefits. Strawberries contain usual nutrients, such as minerals and vitamins, and a diverse range of anthocyanins, flavonoids and phenolic acids with biological properties However, strawberries have a short postharvest life with rapid spoilage, reflecting high susceptibility to mechanical injury, excessive texture softening, physiological disorders and infection through several pathogens during transport, storage and processing. Several studies have demonstrated that the postharvest life of strawberries can be extended by different preservation techniques, such as refrigeration, synthetic chemical fungicides, modified atmosphere packaging. In the last several years, edible coatings have been widely studied for the preservation of fruits and vegetables. Edible coating with semipermeable films might extend the postharvest life of strawberry through a reduction of moisture, gas exchange, respiration and oxidative reaction ratesuk_UA
dc.publisherУмань : ВПЦ «Візаві»uk_UA
dc.relation.ispartofseriesУДК;664.8.037.1-
dc.subjectstrawberryuk_UA
dc.subjectchitosanuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectcold storageuk_UA
dc.titleApplication of chitosan preliminary treatment to preserve quality of strawberries.uk_UA
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
EFFECT OF CHITOSAN ON PHYSICOCHEMICAL INDICATORS OF STRAWBERRIES.pdf502,7 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.