Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14019
Назва: Діахронна фразеологія в русистиці: вектори дослідження і проблеми
Інші назви: Diachron phraseology in Russian studies: vectors of research and problems
Автори: Денисюк, Василь Вікторович
Ключові слова: фразеологізм
стійке сполучення слів
діахронія
синхронія
діахронна фразеологія
історична фразеологія
Дата публікації: 2020
Видавництво: ЧНУ
Бібліографічний опис: Денисюк В. В. Діахронна фразеологія в русистиці: вектори дослідження і проблеми. Мовознавчий вісник : збірник наукових праць. Вип. 29. Черкаси, 2020. С. 10–24.
Серія/номер: УДК;811.161.1:81’373.7
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено спробу проаналізувати стан вивчення історичної фразеології в російському мовознавстві. Зважаючи на велику кількість наукових студій, докладну увагу зосереджено на ключових для діахронної фразеології працях. Аналіз засвідчив, що в русистиці немає єдиного підходу до вивчення фразеологізму в діахронії. Критерії його виокремлення базуються на критеріях, якими послуговуються синхроністи, що проєктує односторонній вектор дослідження історії фразеологізму – від сучасного до минулого. З’ясовано, що неабияку проблему становить джерельна база. Незважаючи на достатню кількість писемних пам’яток, дослідники залучають тексти без урахування хронології, варіантності, територіальної (а відтак і мовної) належності, що не дозволяє вважати їхні висновки достатньо обґрунтованими у площині формування фразеологічного фонду інших східнослов’янських мов.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14019
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Diakhronna_frazeolohia_v_rusystytsi.pdf16,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.