Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14070
Назва: Аналіз розвитку інклюзивного туризму закордоном
Автори: Чупіна, Катерина Олександрівна
Ключові слова: туризм
туризм для всіх
люди з інвалідністю
закордонний досвід
інклюзивний туризм
доступність
Дата публікації: 2020
Видавництво: Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна
Бібліографічний опис: Чупіна К. О. Аналіз розвитку інклюзивного туризму закордоном. Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія: Міжнародні відносини. Економіка. Країнознавство. Туризм, (11), 121-127.
Серія/номер: УДК;338.48H056.26(100)
Короткий огляд (реферат): Предметом дослідження cтав аналіз поняття інклюзивного туризму, нормативно-правової бази, яка регламентує діяльність такого виду туризму. аналіз розвитку інклюзивного туризму в Україні та закордоном. Мета полягає в вивчені базових проблем інклюзивного туризму в Україні, причини їх виникнення та перспективи розвитку інклюзивного туризму. Серед яких низька інформованість українського бізнес-суспільства відносно економічної привабливості реалізації послуг для осіб з інвалідністю; недостатній розвиток, а інколи й повна відсутність спеціалізованої туристичної інфраструктури, нестача інформаційних ресурсів, які дозволили б отримати детальну інформацію про можливості доступного туризму в Україні. Завдання проаналізувати механізми створення інклюзивного простору та кращі закордонні практики щодо створення туристичних маршрутів для осіб з інвалідністю. Методи: дослідження спеціалізованих сайтів, які надають допомогу під час планування туристичних маршрутів особами з інвалідністю. Аналіз досвіду створення інклюзивного середовища в містах, які стали переможцями щорічної європейської премії Access City Award (Ліону, Бреди, Варшави). Результати: запропоновано необхідні заходи для розвитку галузі інклюзивного туризму в сучасних умовах, зокрема створення доступного міського середовища, спеціальна підготовка для туристичних операторів та працівників туристичних установ, які працюють та надають послуги особам з інвалідністю, адаптація сайтів туристичних кампаній для осіб з порушеннями зору та слуху, створення довідника доступних готелей, кав’ярень та історичних пам’яток для осіб з інвалідністю, адаптація екскурсійних маршрутів, туристичних та історичних пам’яток до потреб осіб з інвалідністю. Висновки: Світовий досвід показує, що туристи з інвалідністю займають важливий сегмент туристичного ринку. Туризм для людей з інвалідністю є необхідним видом туризму у кожній країні. Це один з тих видів туризму який найшвидше розвиваються. Практика упровадження інклюзивного туризму закордоном доводить, що перш за все необхідно створення безбар’єрного середовища, адаптація екскурсійних маршрутів, туристичних та історичних пам’яток до потреб осіб з інвалідністю.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14070
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1004-1508-PB (1).pdf20,38 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.