Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14113
Назва: Скандинавська ходьба як засіб соціально-психологічної реабілітації
Автори: Міщенко, Марина Сергіївна
Ключові слова: психологічний стан
скандинавська ходьба
особистість
стрес
студенти
Дата публікації: 2021
Видавництво: Умань : ВПЦ «Візаві»
Бібліографічний опис: Міщенко М. С. Скандинавська ходьба як засіб соціально-психологічної реабілітації. Психологічний журнал. №6. 2021. С. 55-62.
Серія/номер: УДК;364.62-786:796.421
Короткий огляд (реферат): Однією з важливих причин порушення нормальних функцій організму у дитячому й дорослому віці є недостатня рухова активність. Навіть ще до введення карантину, у багатьох країнах люди все менше і менше займалися фізичною активністю. Скандинавська ходьба – це дуже дієвий засіб для нормалізації фізичного та емоційного стану людини, який сприяє покращенню настрою та працездатності, відновлює енергетичний баланс. У статті розглянуто скандинавську ходьбу як засіб соціально-психологічної реабілітації. Метою статті є розкрити ефективність заняття скандинавською ходьбою як засобу соціально-психологічної реабілітації. Методи дослідження: теоретичні – аналіз психолого-педагогічних джерел з досліджуваної проблематики, узагальнення та систематизація даних щодо впливу скандинавської ходьби; емпіричні – метод колірних виборів в модифікації Собчик. З метою вивчення впливу скандинавської ходьби на психологічний стан студентів було проведено дослідження у листопаді та грудні 2020 року. Вибірку склали студенти першого та третього курсу (50 осіб) без обмежень за станом здоров’я. Розкрито ефективність впровадження скандинавської ходьби в комплекс засобів фізичного виховання для студентів закладу вищої освіти. В ході дослідження виявлено взаємозв’язок між заняттями скандинавської ходьби в лісі і зміною психоемоційного стану студентів першого і третього курсу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. З отриманих результатів випливає, що частка випробовуваних з позитивним і життєрадісним психоемоційним статусом значно збільшилася саме за рахунок людей з емоційною нестійкістю, напруженістю, незадоволеністю, образою і агресією.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14113
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Skandynavska khodba yak zasib sotsialno-psykholohichnoi reabilitatsii..pdf389,71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.