Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14153
Назва: Соціальний інтелект як фактор волонтерської діяльності майбутніх медичних працівників
Інші назви: Social Intelligence as a Factor of Volunteer Activities by Future Medical Workers
Автори: Онуфріева, Ліана Анатоліївна
Чайковська, Оксана Миколаіївна
Кобець, Олександр Володимирович
Павелків, Роман Володимирович
Мельнічук, Тетяна Іванівна
Ключові слова: Соціальний інтелект,
Студенти-волонтери,
Медичні працівники,
Волонтерство,
Співчуття,
Суспільно корисна діяльність.
Дата публікації: 25-бер-2020
Видавництво: Без видавництва (Інтернет видання)
Бібліографічний опис: Onufriieva, L., Chaikovska, O., Kobets, O., Pavelkiv, R., & Melnychuk, T. (2020). Social Intelligence as a Factor of Volunteer Activities by Future Medical Workers. Journal of History Culture and Art Research, 9(1), 84-95.
Короткий огляд (реферат): У статті представлені результати теоретичних і емпіричних досліджень соціального інтелекту студентів медичного коледжу при здійсненні суспільно корисної діяльності засобами волонтерської роботи. Соціальний інтелект розглядається як відносно стійка система інтелектуальних здібностей, які виражаються в соціальній поведінці особистості. Автор підкреслює роль соціального інтелекту в діяльності майбутніх фахівців в області охорони здоров'я. У статті аналізуються психологічні дослідження з проблеми соціального інтелекту. В ході емпіричного дослідження виявлено рівень соціального інтелекту студентів-волонтерів, встановлена ​​його взаємозв'язок з рівнем емпатійних тенденцій і типом міжособистісних відносин. Відзначено, що формування соціального інтелекту визначає соціальне сприйняття, соціальну чутливість, соціальне мислення, рефлексію і співчуття. Соціальний інтелект - це здатність розвиватися в соціальній взаємодії. Рівень розвитку соціального інтелекту в цілому і його індивідуальні здібності пов'язані з особистісними характеристиками і особливостями компанії. Встановлено, що соціальний інтелект є частиною комунікативно-рефлексивного компонента психологічної готовності студентів до волонтерської діяльності, включає відповідну комунікативну компетенцію як здатність формулювати свою думку і розуміти думку іншої людини, здатність розпізнавати як вербальні, так і невербальні сигнали. в процесі спілкування з урахуванням віку та індивідуальних аспектів спілкування, наявності відповідних механізмів сприйняття (емпатія, рефлексія, ідентифікація), вміння взаємодіяти з колегами і людьми, яким надається допомога, вміння працювати в команді і знаходити вихід з конфлікту ситуації і т. д. Зроблено висновок, що розвиток соціального інтелекту майбутніх фахівців обумовлено емпатичних тенденцій, що переважає структурою цінностей, повагою до інших, їх поведінки і дій, типам міжособистісних відносин. Виявлений рівень соціального інтелекту студентів і волонтерів, його взаємозв'язок з рівнем емпатійних тенденцій і типом міжособистісних відносин вказує на необхідність розробки експериментально-психологічної програми формування соціального інтелекту у майбутніх медичних працівників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://kutaksam.karabuk.edu.tr/index.php/ilk/article/view/2536
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14153
ISSN: 2147-0626
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Веб оф сайнс 2020.pdf340,98 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.