Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14374
Назва: Трагедії українців періоду ІІ світової війни та повоєнного періоду (на матеріалі збірки О. Де "Під чужим небом")
Автори: Зарудняк, Наталя Іванівна
Ключові слова: проблема
персонаж
образ
внутрішній світ персонажа
Україна
Німеччина
Росія
ІІ світова війна
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавничий дім "Гельветика"
Бібліографічний опис: Зарудняк Н. І. Трагедії українців періоду ІІ світової війни та повоєнного періоду (на матеріалі збірки О. Де "Під чужим небом") // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія: Філологія. Журналістика. Київ: Видавничий дім "Гельветика" 2021. Том 32 (71). №4. С.238-243.
Серія/номер: УДК 821.161.2.0(092):94(477);
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано твори Олександера Де (Олександра Барчука) "Заходить сонце", "За сином", "S.O.S." зі збірки "Під чужим небом", в яких автор зосереджується на показі трагедій своїх співвітчизників, спричинених ІІ світовою війною та російською окупацією.Персонажі усіх трьох творів - звичайні люди, які мріють про звичайне сімейне щастя в рідному краї, але час, обставини роблять йолго недосяжним. Щоб бути щасливою, матері потрібний живий син поруч. Поки він був біля неї, світило сонце. Трирічне очікування повернення сина вбиває матір ("За сином"). Напівголий Артем, який бореться з природою за життя ("S.O.S."), у своїх передсмертних мареннях бачить себе поряд із дружиною і дітьми в Україні, де почувається щасливим. Молодий Анатолій, який ще не одружений, уявляє золотокосу красуню українку. Виснажений і хворий, він мріє бодай про краплину співчуття, але коли це співчуття і турботу пропонує німецька дівчина, не може їх прийняти, бо не може не сприймати чужинку як ворога.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14374
Розташовується у зібраннях:Факультет філології та журналістики

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
1з.pdf628,39 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.