Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14535
Назва: Соціальний капітал як ресурс регіонального розвитку
Автори: Пачева, Наталія Олександрівна
Подзігун, Світлана Миколаївна
Ключові слова: соціальний капітал
соціальні мережі
довіта
норми
цінності
позаекономічні інституту
правові інституту
політичні інститути
ідеологічні інституту
етичні інститути
позаекономічні чинники
ментальність
культура
звички
традиції
стереотипи мислення
освіта
релігія
соціальна рента
організації
соціально-корпоративний капітал
команда
соціальні норми
соціальне благо
тріада соціального капіталу
соціально-економічні інституту
економічні інституту
власність
влада
управління
праця
примус
інститут
формальні інститути
неформальні інститути
правила
Дата публікації: гру-2021
Видавництво: Boston : Primedia eLaunch
Бібліографічний опис: Подзігун С. М., Пачева Н. О., Соціальний капітал як ресурс регіонального розвитку. Trends in scientific thought in economics and management: collective monograph / Galushkina T., Butrym O., Baranovska V., Afanasieva O., Zaruba D., etc. Іnternational Science Group. Boston : Primedia eLaunch, 2021. Р. 79 – 167.
Серія/номер: УДК;330.14
Короткий огляд (реферат): Поняття «позаекономічні інститути» в економічній науці не нове, хоча традиційно воно застосовується в контексті соціологічного аналізу для дослідження соціокультурних, етичних, правових і політико-ідеологічних правил та норм суспільної поведінки. Водночас у сучасному суспільстві економічна діяльність регулюється не тільки економічними інститутами, а й позаекономічними. Регулятивний принцип, закладений у системі моральних норм, соціальної поведінки, культурних традицій, звичаїв, об’єктивно «накладається» на поле економічної поведінки. Формування позаекономічних інститутів у період трансформації соціально-економічних відносин впливає на відтворення соціального капіталу на мікро-, мезо- та макрорівнях. У свою чергу соціальний капітал здійснює зворотній вплив на систему соціально-економічних відносин у суспільстві за допомогою своїх складових, а саме: соціальних мереж, норм та цінностей, довіри. Тому відтворення соціального капіталу за допомогою позаекономічних інститутів має суттєве значення у стабілізації соціально-економічного розвитку. За останні десятиліття трансформаційні процеси в економіці набули особливої інтенсивності, насамперед це стосується руху національної економіки до соціально-економічних моделей суспільного відтворення. У цьому відношенні теоретичні та прикладні питання визначення змісту, структури, ролі та місця позаекономічних інститутів у відтворенні соціального капіталу об’єктивно виступають на перший план.
Опис: file:///C:/Users/Derekciya/Downloads/Monograph-USA-Economy-2021-III-isg-konf%20(2).pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14535
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Розділ монографії Подзігун С.М., Пачева Н.О. Бостон, 2021.pdf3,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.