Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14548
Назва: Financial potential of the insurance market: theoretical and practical aspects of development.
Інші назви: Фінансовий потенціал страхового ринку: теоретичні та практичні аспекти розвитку
Автори: Чвертко, Людмила Андріївна
Мельничук, Юлія Миколаївна
Ключові слова: страхування
страховий ринок
фінансовий потенціал
страховики
страхувальники
види страхування
Дата публікації: 2021
Видавництво: Praha : OKTAN PRINT
Бібліографічний опис: Chvertko L., Melnychuk Yu. Financial potential of the insurance market: theoretical and practical aspects of development. Financial and security policies for sustainable development: collective monograph, edited by M. A. Slatvinskyi. Praha : OKTAN PRINT, 2021. P. 76-136.
Короткий огляд (реферат): Страховий ринок у кожній країні є показником економіки та сталого розвитку бізнесу. Коли стабільність і добробут країни досягають певного рівня, і працівники, і роботодавці починають замислюватися про своє майбутнє, забезпечити собі старість, фінансувати ризики, які існують у житті кожного, страхування майна тощо. Формування ринкової економіки в Україні, поява нових напрямів господарювання для всіх учасників ринку зумовили необхідність теоретичного уточнення питань страхування, страхування життя, соціального та майнового страхування, пошуку нових методів страхового захисту та відшкодування збитків усім учасникам ринку. Сьогодні будь-яка країна зі стабільною економікою повинна мати надійну систему страхування, яка ефективно пом’якшує неконтрольовані та непередбачувані ризики, які можуть завдати збитків та загрожувати існуванню не лише окремих осіб, а й розбалансувати діяльність суб’єктів господарювання. Фінансовий потенціал страхового ринку має свою специфіку, пріоритети та тенденції розвитку і визначається обсягом власних і позикових коштів страховиків, які можуть бути використані в певний момент. Наразі фінансовий потенціал страхового ринку України, незважаючи на те, що він демонструє незначне зростання сукупних активів (після зниження у 2015–2016 рр.), оцінюється, порівняно з економічно розвинутими країнами, як недостатній.
Опис: https://doi.org/faspfsd-12-4
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14548
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Financial and Security Policies.pdf717,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.