Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14901
Назва: ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛІНГ ЯК СКЛАДОВА ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
Автори: Вінницька, Оксана Анатоліївна
Ключові слова: Контролінг
підприємство
менеджмент
фінансова стійкість підприємства
Дата публікації: кві-2022
Видавництво: Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». Серія: «Економічні науки», Київ
Бібліографічний опис: Вінницька О. А. Фінансовий контролінг як складова фінансової стійкості підприємства. Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія: "Економічні науки". 2022. №4(60). С. 24-29.
Серія/номер: ББК 65 УДК 33;
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено роль фінансового контролінгу як складової фінансової стійкості підприємства. Визначено, що саме контролінг дозволяє встановити контроль за досягненням як стратегічних, так і тактичних цілей діяльності організації. Це обумовлено тим, що в сучасній практиці підприємницької діяльності контролінг виступає у якості ефективного інструменту, який надає реальні шанси вистояти у конкурентній боротьбі, тому система фінансового контролю є, значною мірою, запорукою успішного функціонування та розвитку підприємства в довгостроковій перспективі. Аргументовано, що використання потенціалу контролінгу допомагає підприємству своєчасно реагувати на зміни ринку, діяти на ньому, постійно орієнтуючись на майбутнє, визначати перспективу шляхом ефективного планування з прямим та оберненим зв’язком, прямування до високих фінансових результатів. Обгрунтовано, що провідною метою фінансового контролінгу є орієнтація процесу управління максимізувати прибуток і вартість капіталу власників при мінімізації ризику, підтримуючи ліквідність, платоспроможність та фінансова стійкість підприємства. Основну роль в системі забезпечення фінансової стійкості підприємства необхідно відводити внутрішнім механізмам фінансової стабілізації.
Опис: https://doi.org/10.25313/2520-2294-2022-4-7985
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/14901
ISSN: 2520-2294
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Інтернаука.pdf1,67 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.