Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15010
Назва: | Природно-кліматичні умови як фактор впливу на землеробство в останній чверті XIX – на початку XX ст.: на прикладі Уманського повіту Київської губернії |
Автори: | Кузнець, Тетяна Володимирівна |
Ключові слова: | землеробство природно-кліматичні умови економія київські губернські газети Уманський повіт Київська губернія |
Дата публікації: | 28-лют-2022 |
Видавництво: | Старожитності Лукомор’я |
Бібліографічний опис: | Кузнець, Т. (2022). Природно-кліматичні умови як фактор впливу на землеробство в останній чверті XIX – на початку XX ст.: на прикладі Уманського повіту Київської губернії. Старожитності Лукомор’я, (1), 14-28 С. |
Короткий огляд (реферат): | У статті систематизовані матеріали про природно-кліматичні умови на території Уманського повіту, які були опубліковані на шпальтах київських губернських газет «Киевлянин», «Труд», «Заря», «Киевское Слово» упродовж 1881-1912 років. З’ясовано, що з більш як тридцяти років сприятливими для землеробської галузі були тільки три. Показано, що погодні умови суттєво впливали на ефективність землеробської праці. Прослідковується, що за однакових природно-кліматичних умов продуктивнішим було сільськогосподарське виробництво в економіях, у порівнянні із селянськими господарствами. Показано тісний зв’язок ланок такого ланцюга: погодні умови, урожай / не врожай, утримання худоби, добробут землевласників і землекористувачів. |
Опис: | https://doi.org/10.33782/2708-4116.2022.1.134 |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15010 |
Розташовується у зібраннях: | Історичний факультет |
Файли цього матеріалу:
Файл | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|
ПРИРОДНО-КЛІМАТИЧНІ УМОВИ ЯК ФАКТОР ВПЛИВУ НА ЗЕМЛЕРОБСТВО В ОСТАННІЙ ЧВЕРТІ XIX – НА ПОЧАТКУ XXСТ.pdf | 1,06 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.