Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15172
Назва: European practices of inclusive education (experience for Ukraine)
Інші назви: Європейські практики інклюзивної освіти (досвід для України)
Автори: Лемещук, Марина Анатоліївна
Ключові слова: інклюзивна освіта
педагогіка
інклюзивна педагогіка
навчання
освіта
Дата публікації: жов-2022
Видавництво: Амазонія Інвестига
Бібліографічний опис: Лемещук, М., Пісняк, В., Березань, В., Стоколос-Ворончук, О., & Юристовська, Н. (2022). Європейські практики інклюзивної освіти (досвід для України). Амазонія Інвестига,11(55), 80-88.
Короткий огляд (реферат): В епоху глобалізації відбувається процес демократизації і відкритості суспільства. Цінність людей, їхня гідність та їхнє життя переосмислюються та отримують новий сенс. Раса, стать, стать, соціальний прошарок, фізичні та розумові можливості вже не є «критеріями» перебування в суспільстві. Кожна людина має право на реалізацію своїх прав. Кожна людина має право на освіту, медицину, життя тощо. Україна поступово рухається в бік Європи і протягом останніх п'яти років активно реалізує програму інклюзивної освіти. Інклюзивна освіта – це система просвітницьких заходів, спрямованих на подолання дискримінації та виключення учнів з фізичними та психологічними вадами. Ця система освіти стала в опозицію до системи інтернатів, де учні відрізані від суспільства. Протягом п'яти років в Україні активно створюються інклюзивні класи та впроваджуються різні методики навчання.
Опис: https://amazoniainvestiga.info/index.php/amazonia/article/view/2077
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15172
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
2077-Article Text-6819-3-10-20221010.pdf259,26 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.