Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15434
Назва: Розвиток інклюзивної освіти в Україні
Інші назви: Розвиток інклюзивної освіти в Україні
Автори: Моргай, Лілія Анатоіївна
Ключові слова: інклюзивний туризм
інклюзивний туризм
Конвенція ООН
освітні послуги
Міністерство освіти і науки України
Міністерство освіти і науки України
Дата публікації: 31-бер-2023
Видавництво: Умань: Візаві
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Розвиток інклюзивної освіти в Україні. Вісник Науково-дослідної лабораторії інклюзивної педагогіки. Вип. 9 : Спеціальна та інклюзивна освіта: теорія, методика, практика : матеріали 9-ої Всеукр. наук.-практ. конф. (30-31 березня 2023 р.) / МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини ; [головред. Малишевська І. І.[та ін.]. – Умань: Візаві, 2023 р. С.117-119.
Короткий огляд (реферат): Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що базується на принципі забезпечення основного права дитини на освіту та права навчатися за місцем проживання в умовах загальноосвітнього закладу. В Україні, за даними офіційної статистики, чисельність дітей з інвалідністю досягає 15 відсотків. Ця цифра є шокуючою. Це діти із порушенням зору, слуху, вадами мовлення, рухового апарату, із затримками психомовного розвитку, невролгічними проблемами тощо. У зв’язку з цим постає важливе питання запровадження інклюзивного навчання, формування нової філософії державної політики щодо дітей та молоді з особливими освітніми потребами, вдосконалення та розвито нормативно-правової бази відповідно до міжнародних договорів у сфері прав людини. Конвенція ООН про права дитини, як документ міжнародного рівня, висуває вимоги до кожної держави щодо розробки та вдосконалення законодавчої бази для виконання важливого принципу усіх демократичних суспільств, що кожна дитина, незалежно від стану її здоров’я, наявності інтелектуального або розумового порушення має право на одержання якісної освіти.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15434
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
тези.pdf278,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.