Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15473
Назва: Власні назви в англійській лінгвокультурі: етимолого-транспозиційний аспект
Автори: Білецька, Ірина Олександрівна
Ключові слова: власна назва
англійська мова
лінгвокультура
етимолого-транспозиційний аспект
топоніми
антропоніми
міфоніми
зооніми
Дата публікації: тра-2022
Видавництво: Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка
Бібліографічний опис: Білецька І. О. Власні назви в англійській лінгвокультурі: етимолого-транспозиційний аспект. Іноземна мова у полікультурному просторі: досвід та перспективи: матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції (Кам’янець-Подільський, 19 травня 2022 р.). Кам’янець-Подільський : Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2022. С. 9–13.
Короткий огляд (реферат): Антропоцентрична парадигма як методологічна матриця новітніх ономастичних досліджень, яка ставить людину у центр наукової творчості, та менталізм, в основі якого – прагнення зазирнути у неосяжну семантичну оптику номінацій, кристалізуються у свідомості науковців, евристичним об’єктом пошуку яких постають власні назви в англійській лінгвокультурі. Ці функціональні мовні одиниці не лише збагачують номінативний ореол сучасної англійської мови, але й виступають лінгвокультурними «відбитками» ментальності народів крізь призму транспозиції у сферу загальних назв, термінознавства та фразеології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15473
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Vlasni_nazvy_v__angliiskii_lingvokulturi_etymologo-transpozytsiinyi_aspekt.pdf2,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.