Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15482
Назва: Специфіка функціонування власних особових імен у сучасній Великобританії
Автори: Паладьєва, Алла Федорівна
Ключові слова: антропонім
функціонування
національна ідентичність
етнос
правове регулювання
норми звертання
Дата публікації: 2022
Видавництво: Sergeieva&Co
Бібліографічний опис: Паладьєва А. Ф. Специфіка функціонування власних особових імен у сучасній Великобританії. Modern engineering and innovative technologies. Karlsruhe, Germany : Sergeieva&Co‚ 2022. Issue 19. Part 3. Р. 121–125.
Серія/номер: УДК;811.111'373.2'06
Короткий огляд (реферат): У статті окреслено специфіку функціонування власних особових імен у світлі репрезентації приналежності індивіда до спільноти за національними, релігійними та іншими ознаками. Установлено‚ що ім’я є носієм національного коду та відображає особливості ментальності та культури народу. Актуальність наукового пошуку виявляється у тому‚ що застосований культурно-історичний підхід до аналізу мовного матеріалу уможливив його комплексний розгляд у єдності з духовним світом особистості. Проаналізовано 6 основних факторів ім’янаречення: культурні, соціальні, релігійні, родинні традиції; новаторство (вибір нового, незвичайного імені); значення загальної назви, яка стала основою для власної; сумісність із прізвищем; звучання; можливість утворення похідних форм імені та прізвиськ на його основі. Підібраний ілюстративний матеріал дозволяє констатувати‚ що вибрана людиною форма імені може вказувати на її соціальний статус або самооцінку.
Опис: https://www.moderntechno.de/index.php/meit/issue/view/meit19-03/meit19-03
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15482
Розташовується у зібраннях:Факультет іноземних мов

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Паладьєва А.Ф. Німеччина.pdf1,37 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.