Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15496
Назва: Соціальний захист громадян в умовах децентралізації
Інші назви: Соціальний захист громадян в умовах децентралізації
Автори: Моргай, Лілія Анатоіївна
Ключові слова: децентралізація
соціальний захист громадян
соціальні послуги
система фінансування соціального захисту
децентралізована модель
фінансування соціальних послуг
Дата публікації: 25-бер-2023
Видавництво: Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, 2023
Бібліографічний опис: Моргай Л. А. Соціальний захист громадян в умовах децентралізації. Соціальна робота в громаді: сучасні виклики та перспективи розвитку: Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Дніпро, 24 березня 2023 року) / за заг. ред. проф. О. О. Осетрової. – Дніпро, ДНУ імені Олеся Гончара, 2023. С. 242-244.
Серія/номер: УДК 364.3-048.74(06);
Короткий огляд (реферат): Децентралізація – це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Децентралізація бюджетних повноважень наблизила надавачів соціальних послуг до їх отримувачів. На сьогодні в Україні відбувається реформування централізованої моделі забезпечення соціального захисту та здійснюється поступовий перехід до децентралізованої моделі. Такий перехід зумовлений необхідністю підвищити доступність та якість соціальних послуг, розширити обсяг послуг, які надають вразливим верствам населення через органи місцевого самоврядування. У процесі децентралізації бюджетних повноважень частина функцій держави із забезпечення соціального захисту переходить до територіальних громад. Зокрема, новий розподіл повноважень центральних та місцевих органів влади у сфері надання соціальних послуг, як базової ланки забезпечення соціального захисту, закріплений у Законі України «Про соціальні послуги», який набув чинності 01.01.2020 р.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15496
Розташовується у зібраннях:Факультет соціальної та психологічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
тези Моргай Л..docx.pdf334,81 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.