Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15601
Назва: Діяльність польських молодіжних організацій в Київській губернії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст.
Автори: Cвященко, Зінаїда Василівна
Тацієнко, Віталій Сергійович
Ключові слова: студентська молодь
молодіжні організації
поляки
Київська губернія
харцерський рух
Дата публікації: 2023
Видавництво: Видавничий дім «Гельветика»
Бібліографічний опис: Священко З., Тацієнко В. Діяльність польських молодіжних організацій в Київській губернії наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Актуальні питання гуманітарних наук. 2023. Вип. № 64. Т. 2. С. 45–49.
Серія/номер: УДК 329.78(438:477.41)»1801/1920»(045);
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена комплексному дослідженню процесу участі поляків у громадському житті Київської губернії в кінці ХІХ – початку ХХ ст. Наприкінці ХІХ – початку ХХ ст. суспільно-політичне життя перемістилося в середовище польської молоді, що навчалася в Київському університеті та інші освітні заклади губернії. Польська студентська молодь була активним учасником всіх громадських та політичних процесів, а їхні організації виступали за збереження національної ідентичності. Основними завданнями організацій були: відстояти незалежність Польщі, патріотичне виховання польської молоді на Правобережній Україні. Незважаючи на різні ідеологічні протиріччя, молодіжні організації намагалися зберігати свою автономію, керувати життям студентського середовища та співіснувати. В цей час під впливом суспільно-політичних змін виникає харцерський рух, що спочатку мав на меті заповнити вільний позаурочний та позауніверситетський час, а з початком Першої Світової війни харцерство стає розширеним військовим формуванням. Велика увага у діяльності молодіжних організацій була приділена організаційній та просвітницькій роботі, військовій підготовці.
Опис: URL: http://www.aphn-journal.in.ua/archive/64_2023/part_2/7.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15601
Розташовується у зібраннях:Історичний факультет



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.