Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15619
Назва: Зміст та структура тренінгової програми «Розвиток психологічної готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри»
Автори: Горенко, Мар'яна
Ключові слова: психологічна готовність
тренінг
майбутні психологи
професійна діяльність
кар’єра психолога
Дата публікації: 2022
Видавництво: Габітус
Бібліографічний опис: Горенко М.В. Зміст та структура тренінгової програми «Розвиток психологічної готовності майбутніх психологів до здійснення професійної кар’єри». Науковий журнал з соціології та психології «Габітус». Одеса : «Гельветика». 2022. Вип. 37. С. 80-84.
Короткий огляд (реферат): У статті представлено мету, завдання, структуру та зміст тренінгової програми «Розвиток психологічної готовності май- бутніх психологів до здійснення профе- сійної кар’єри», апробовану в одному із закладів вищої освіти України. Тренінгова програма містить 3 модулі: Модуль 1 «Поняття про професійну кар’єру особи- стості: психологічний аспект» (спрямова- ний на оволодіння та поглиблення здобу- вачами вищої освіти знань про професійну кар’єру загалом та про кар’єру психолога зокрема. Сюди входить 2 тренінгові сесії); Модуль 2 «Гендерні особливості здійснення професійної кар’єри» (розкривається суть гендерної ідентичності, її взаємозв’язок з професійною ідентичністю та особливос- тями особистості; йде мова про гендерні стереотипи щодо здійснення кар’єри та шляхи їх подолання. Містить 2 тренінгові сесії); Модуль 3 «Формування психологіч- ної готовності до здійснення професійної кар’єри» (присвячений розвитку компо- нентів психологічної готовності майбут- ніх психологів до здійснення професійної кар’єри (мотиваційно-цільового, когнітив- ного, операційного, комунікативного та регулятивно-вольового). Сюди входить 5 тренінгових сесій). Для розвитку когнітив- ного компоненту не відводилась окрема тренінгова сесія, адже його розвиток від- бувається під час проходження всіх попе- редніх тренінгових сесій. Програма розра- хована на 56 академічних годин, з яких 40 - аудиторні, 16 - самостійна робота. Кожна тренінгова сесія містить три основні ком- поненти: а) теоретично-змістовий; б) діа- гностичний; в) корекційно-розвивальний. У статті коротко описані інтерактивні техніки, які використовувались на кожній із тренінгових сесій. Апробація тренінгу показала доцільність його використання у закладах вищої освіти для підвищення рівня розвитку психологічної готовності майбутніх психологів до здійснення профе- сійної кар’єри.
Опис: http://habitus.od.ua/journals/2022/37-2022/14.pdf
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15619
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.