Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15761
Назва: Національно-патріотичне виховання як складова професійної компетентності майбутніх вихователів
Інші назви: Національно-патріотичне виховання як складова професійної компетентності майбутніх вихователів
Автори: Кривда, Валентина Савівна
Ключові слова: Патріотизм
Національно-патріотичне виховання
Національна самосвідомість
Професійна компетентність майбутніх вихователів
Дата публікації: 4-чер-2023
Видавництво: Вісник науки та освіти
Бібліографічний опис: Кривда В.С. Національно-патріотичне виховання як складова професійної компетентності майбутніх вихователів Вісник науки та освіти (Серія «Філологія», Серія «Педагогіка», Серія «Соціологія», Серія «Культура і мистецтво», Серія «Історія та археологія»)»: журнал. 2023. № 5(11) 2023. С. С. 588-598.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.2.011.3-051]-027.561-047.22:378.017:[172.15+39(477)](045)
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена проблемі національно-патріотичного виховання як складової професійної компетентності майбутніх вихователів. Національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді сьогодні є важливою складовоюзмісту роботи навчальних закладів, головним завданням яких є формування моральної поведінки, активної життєвоїпозиції, правил співжиття, готовності брати активнуучасть у житті своєї держави. Метою статті є дослідження особливостей національно-патріотичного виховання у формуванні професійної компетентності майбутніх вихователів. Доведено, що патріотичні цінності, ідентичність та свідомість особистості впливають на якість виконання обов’язків вихователя, а також на його взаємодію з дітьми, їх батьками та іншими співробітниками у сфері освіти.Досліджено різні аспекти патріотичного виховання, такі як знання історії, культури та традицій своєї країни, розуміння національних цінностей, розвиток громадянської свідомості та активної позиції. У статті представлено науковий аналіз з проблеми дослідження, зокрема досліджено, що патріотичне виховання це складова національного вихо вання, головною метою є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, готового до виконання громадянських конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу. Наголошено на важливості національно-патріотичного виховання у закладі вищої освіти.Визначено систему завдань спрямованих на формування патріотичної та національної свідомості у дітей дошкільного віку. Підкреслено роль виховних заходів у формуванні національного світогляду та самосвідомості у майбутніх вихователів дітей дошкільного віку.
Опис: http://perspectives.pp.ua/index.php/vno/article/view/4978
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15761
ISSN: 2786-6165
Розташовується у зібраннях:Факультет дошкільної та спеціальної освіти



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.