Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15859
Назва: АНАЛІЗ ОСОБЛИВОСТЕЙ ДОСВІДУ ВИКЛАДАННЯ МАТЕРІАЛОЗНАВСТВА ШВЕЙНОГО ВИРОБНИЦТВА НА УРОКАХ ТЕХНОЛОГІЙ
Автори: Хоменко, Людмила Миколаївна
Безлюдна, Наталія Валентинівна
Ключові слова: текстильні волокна
сучасне виробництво
текстильні матеріали
технологія виготовлення
текстильна промисловість
оздоблення матеріалів
Дата публікації: 2022
Видавництво: Кропивницький: Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка
Бібліографічний опис: Хоменко Л. М., Безлюдна Н. В. Аналіз особливостей досвіду викладання матеріалознавства швейного виробництва на уроках технологій. Наукові записки. Серія : Педагогічні науки. Кропивницький, 2022. Вип. 207. С. 342-347.
Серія/номер: УДК;687(073)
Короткий огляд (реферат): Від методів проведення лабораторно-практичних занять залежать умови формування знань учнів. Ми провели аналіз досвіду викладання матеріалознавства швейного виробництва на уроках технологій. Навчальною програмою з трудового навчання поставлено завдання створити в учнів певне уявлення про роль та місце текстильних матеріалів в швейній промисловості. Завдання це досить обґрунтоване і посильне. Тому заняття необхідно розпочинати з пояснення про те, що швейні матеріали поділяються на волокна, пряжу, нитки і тканину. Вони бувають натуральними і хімічними. Необхідно відзначити, що волокна використовують для виробництва тканин. Нитки і тканини використовують для пошиття швейних виробів. В статті розглянуті питання особливостей ознайомлення учнів з виробництвом, обробкою, застосуванням текстильних волокон рослинного та тваринного походження, хімічних і штучних волокон, нетканих полотен, оздоблювальних матеріалів. Проведено аналіз досвіду роботи вчителів, що стосується даних тем, обґрунтовано мотиваційні можливості, виявлено цікаві прийоми та методи навчання.
Опис: https://pednauk.cuspu.edu.ua/index.php/pednauk/article/view/1481
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15859
Розташовується у зібраннях:Факультет інженерно-педагогічної освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
1481-Текст статті-2803-1-10-20230423.pdf716,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.