Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15886
Назва: ВИКОРИСТАННЯ КОМПʼЮТЕРНИХ ПРОГРАМ З ХІМІЇ В ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ПРИРОДНИЧИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ
Автори: Душечкіна, Наталія Юріївна
Ключові слова: Інформаційні технології
Освітні технології
Комп’ютерні програми
Здобувачі природничих спеціальностей
Хімічна освіта
Підготовка фахівців
Дата публікації: 2023
Видавництво: Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка
Бібліографічний опис: Душечкіна Н.Ю. Використання компʼютерних програм з хімії у підготовці майбутніх фахівців природничих спеціальностей. Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка : зб. наук. праць. Серія. Педагогічні науки. Вип. 52. 2023. С. 55-60.
Серія/номер: УДК;378.018.8:373.5.011.3-051:5]:[004.4:54]
Короткий огляд (реферат): У статті обґрунтовано проблему підвищення ефективності освіти з хімії здобувачів природничих спеціальностей на основі використання компʼютерних програмно-методичних комплексів з хімії, розглядається аспект використання інформаційних технологій у педагогічному процесі. Розкрито проблему комп᾿ютеризації навчання хімії з двох сторін: удосконалення методики навчання хімії та надання можливостей інформаційних технологій в організації навчального процесу та підготовки висококваліфікованих фахівців. Розглянуто групи завдань, спрямовані на підвищення ефективності освітнього процесу здобувачів природничих спеціальностей при вивченні хімії. Виділено шість груп завдань: завдання, вирішення яких пов᾿язане з великим обсягом обчислювальної роботи; завдання для відображення графічної частини хімії; моделювання хімічних об᾿єктів та процесів; інформаційнодовідкові та навчальні системи; завдання практичного характеру – тренажери; завдання, спрямовані на здійснення хімічного експерименту. Встановлено необхідність у спеціальній підготовці майбутніх фахівців, у чітко побудованій системі навчання, яка дозволяє визначити основні напрями наукових досліджень, необхідних для впровадження інформаційних технологій та ефективних методик навчання здобувачів природничих спеціальностей.
Опис: https://drive.google.com/file/d/1SWVQBUam0Ns_Gnrwb_tukrOKpreI2NEm/view
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/15886
Розташовується у зібраннях:Природничо-географічний факультет

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
10 (1).pdf1,26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.