Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16003
Назва: Екологічний туризм у контексті сталого розвитку
Автори: Кирилюк, Ірина Миколаївна
Ключові слова: екологічний туризм
сталий розвиток
сталий туризм
соціально-економічний розвиток
екотуризм в умовах війни
природно-заповідний фонд
вимушено переселені особи
соціальна інтеграція
культурна спадщина
Дата публікації: лис-2023
Видавництво: Вінниця : ТВОРИ
Бібліографічний опис: Кирилюк І. М. Екологічний туризм у контексті сталого розвитку. Екотренди в індустрії гостинності: реалії та перспективи : [Електронний ресурс] : кол. моногр. / [І. М. Поворознюк, Л. М., Нещадим, С. В. Тимчук [та ін.] ; за ред. І. М. Поворознюк ; МОН України, Уманський держ. пед. ун-т імені Павла Тичини. Вінниця : ТВОРИ, 2023. С. 204-228. 1 електрон. опт. диск. (CD-R)
Серія/номер: УДК;338.488.2:640.4(02)
Короткий огляд (реферат): Досліджено, що екологічний туризм є ефективним інструментом сталого розвитку, невід’ємною частиною збалансованого розвитку територій та однією з форм долучення до природної та культурної спадщини. Розвиток екотуризму сприяє збереженню природно-рекреаційних ресурсів; збагаченню природної та культурної спадщини, покращенню екологічного, соціального і економічного стану регіонів; створенню позитивного іміджу України в світі. Нині найголовнішою причиною стримування розвитку екотуризму є повномасштабна війна росії проти України, яка надзвичайно негативно відображається на розвитку не лише національної економіки, а й економік демократичних країн світу і завдає непоправної шкоди довкіллю. Надалі Україна шукатиме способи відродження економіки, у тому числі і туристичної галузі. Для подальшого розвитку і повоєнного відновлення екологічного туризму необхідно забезпечувати: реалізацію концепції сталого розвитку в частині оптимального використання обмежених природних ресурсів; справедливий розподіл доходів від використання природних ресурсів; цілісність та збереженість біорізноманіття; формування конкурентоспроможного національного туристичного продукту; ефективне використання наявного туристичного та рекреаційного потенціалу за сприяння місцевих територіальних громад; мінімізацію негативного впливу на природу; підвищення якості інфраструктури рекреаційних територій; популяризацію та рекламу екологічних маршрутів; забезпечення безпеки для усіх учасників екотуристичної діяльності; вивчення зарубіжного розвитку екологічного туризму та запровадження в національну практику; підвищення рівня екологічної освіти та виховання населення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16003
ISBN: 978-617-552-514-2
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Кирилюк монографія2023.pdf1,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.