Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16052
Назва: Фінансовий аналіз резервів прибутку для активізації інвестиційно-інноваційної діяльності підприємства
Інші назви: Фінансовий аналіз резервів прибутку для активізації інвестиційно-інноваційної діяльності підприємства
Автори: Білошкурський, Микола Васильович
Заїчко, Ірина Володимирівна
Ковернінська, Юлія Вікторівна
Ключові слова: дебіторська заборгованість
приріст
продукція
резерв
чистий прибуток
Дата публікації: чер-2023
Видавництво: Innovations and Sustainability Academy
Бібліографічний опис: Білошкурський М., Заїчко І., Ковернінська Ю. Фінансовий аналіз резервів прибутку для активізації інвестиційно-інноваційної діяльності підприємства. Journal of Innovations and Sustainability. 2023. Vol. 7. No. 2. 10.
Короткий огляд (реферат): Мета. Метою дослідження є формування передумов підвищення ефективності інвестиційно-інноваційної діяльності промислового підприємства засобами фінансового аналізу резервів прибутку. Результати. У ході проведеного фінансового аналізу встановлено, що саме дебіторська заборгованість є ключовим резервом прибутку, надходження якого створює передумови для формування додаткового приросту чистого прибутку й активізації інвестиційно-інноваційної діяльності. Виявлено основні тенденції щорічної динаміки дебіторської заборгованості на прикладі великого підприємства фармацевтичної промисловості України АТ «Київський вітамінний завод» упродовж 2014–2022 рр. та її частки в плановому чистому доході, а також отримано обсяги щорічних резервів чистого прибутку і витрат податку на прибуток у випадку одночасного погашення покупцями товарного кредиту. Доведено, що активізація інвестиційно-інноваційної діяльності АТ «Київський вітамінний завод» та зростання її ефективності можливі за одночасного повернення дебіторської заборгованості, у результаті якого відбудеться збільшення вартості активів насамперед у вигляді нематеріальних активів й основних засобів, а також підвищення рівня чистої рентабельності активів. Наукова новизна. У результаті проведеного дослідження розроблено статистично значущу й адекватну мультиваріативну модель лінійної залежності чистого прибутку від співвідношення поточної дебіторської та кредиторської заборгованості за продукцію (товари, роботи, послуги) (прямий зв’язок) і частки дебіторської заборгованості за продукцію (товари, роботи, послуги) у плановому доході (обернений зв’язок), використання якої дозволило побудувати цільову функцію максимізації чистого прибутку АТ «Київський вітамінний завод». Практична цінність. Запропонована модель чистого прибутку і цільова функція його максимізації має потенціал практичного застосування в системі фінансового менеджменту АТ «Київський вітамінний завод», зокрема в управлінні дебіторською та кредиторською заборгованістю, контроль якої в кінцевому рахунку забезпечує передумови для активізації інвестиційно-інноваційної діяльності.
Опис: https://is-journal.com/is/article/view/180/100
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16052
ISSN: 2367-8151
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
Bioshkurskyi_Zaichko_Koverninska.pdf760,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.