Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16088
Назва: Передумови та перешкоди формування фінансової інклюзії у сфері страхування
Автори: Чвертко, Людмила Андріївна
Бруньковська, Софія Тарасівна
Ключові слова: фінансова інклюзія
страхування
цифрова грамотність
фінансова грамотність
страховий ринок
страхові послуги
Дата публікації: 2024
Видавництво: Харків
Бібліографічний опис: Чвертко Л. А., Бруньковська С. Т. Передумови та перешкоди формування фінансової інклюзії у сфері страхування. Глобалізація та розвиток інноваційних систем: тенденції, виклики, перспективи: матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., (м. Харків, 14-15 березня 2024 р.). Харків, 2024. С. 330-331.
Короткий огляд (реферат): У тезах висвітлено особливості забезпечення фінансової інклюзії у сфері страхування, визначено передумови та перешкоди її формування на страховому ринку України. Обгрунтовано, що проблему забезпечення фінансової інклюзії на страховому ринку слід розв’язувати комплексно, враховуючи інтереси та потреби держави, споживачів страхових послуг та страховиків. Визначено, що до передумов фінансової інклюзії у сфері страхування слід віднести достатній рівень інформованості населення про переваги страхового захисту, який забезпечують страхові компанії, високі рівні фінансової та цифрової грамотності потенційних страхувальників. Серйозний вплив на фінансову інклюзію у страховій сфері мають довіра населення до держави та фінансових інститутів, добробут населення, а також стабільність економічної та політичної ситуації в країні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.udpu.edu.ua/handle/123456789/16088
Розташовується у зібраннях:Інститут економіки та бізнес-освіти

Файли цього матеріалу:
Файл РозмірФормат 
репозит_4_15_березня_Матеріали_конференції_ДБТУ (1).pdf725,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.